Двох детективів НАБУ відсторонили від роботи після розслідування Bihus.Info

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Двох детективів НАБУ відсторонили від роботи після розслідування Bihus.Info

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

Двох детективів Національного антикорупційного бюро, згаданих у журналістському розслідуванні Bihus.Info, відсторонили від роботи на час проведення службового розслідування. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Таке рішення прийняв директор бюро Артем Ситник через суспільний резонанс та після консультацій із членами Ради громадського контролю та Управлінням внутрішнього контролю НАБУ.

«Для максимальної ефективності службового розслідування та мінімізації ймовірного впливу і ризиків, я прийняв рішення відсторонити детективів, задіяних у підготовці листів, оприлюднених журналістами Bihus.Info. Переконаний, у ситуації, що склалася, потрібно виважено підійти до аналізу фактів», — зазначив Артем Ситник.

Після завершення службового розслідування матеріали передадуть до Державного бюро розслідувань.

  • В останній частині розслідування Bihus.Info журналісти розповіли, що НАБУ викреслило компанію «Оптимумспецдеталь» Андрія Рогози, який був партнером сина екс-заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря, зі списку фіктивних. Це дозволило фірмі співпрацювати з підприємствами оборонного сектора.
  • На основі цього сюжету Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу проти «службових осіб правоохоронних органів» за ч. 3 ст. 368 КК (Отримання хабара в особливо великих розмірах).
  • Після цього в НАБУ заперечили звинувачення і спростували інформацію про те, що видавали довідку про відсутність в «Оптимумспецдеталі» ознак фіктивності.