«НАБУ було не тільки в темі, але й в долі». Холодницький звинуватив бюро у приховуванні деталей слідства про розкрадання у сфері оборони

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звинуватив Національне антикорупційне бюро в умисному приховуванні матеріалів розслідування розкрадань в «Укроборонпромі». Про це він розповів у інтервʼю Цензор.net.

За його словами, ніхто з прокурорів САП не знав про передачу оприлюднених журналістами Bihus.Info листувань фігурантів зі співробітниками НАБУ. «Заявляю офіційно: НАБУ незаконно навмисно приховало від САП матеріали розслідування. Умисно чи ні — це встановить ДБР [Державне бюро розслідувань], провадження вже зареєстровано. Ми надамо повну підтримку в цьому питанні», — заявив Холодницький.

Ще одним непрямим доказом приховування справи з боку НАБУ, на думку Холодницького, є той факт, що прокурори САП вже тиждень не можуть отримати від детективів бюро матеріали провадження, яке стосувалося «Оптимумспецдеталі».

Також глава САП звернув увагу на те, що НАБУ вже три роки розслідує провадження про розкрадання в «Укроборонпромі». «Нагадую, що максимальний термін слідства після поправок Лозового — півтора року. Вже в два рази прострочили! НАБУ матеріали телефонного листування могло розслідувати як мінімум з 1 березня 2017 — відтоді як їх передали в НАБУ», — заявив Холодницький. За його словами, це свідчить про те, що «НАБУ було не тільки в темі, але й в долі».