САП та НАБУ затримали директорів одного з підприємств «Укроборонпрому» за підозрою у розтраті $2,2 млн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
САП та НАБУ затримали директорів одного з підприємств «Укроборонпрому» за підозрою у розтраті $2,2 млн

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

Співробітники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього директора і чинного главу військово-промислового підприємства «Спецтехноекспорт», яке входить до складу «Укроборонпрому», за підозрою у розтраті держкоштів на суму $2,2 млн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Також затримані ще троє колишніх посадових осіб держпідприємства», — йдеться у повідомленні.

Прес-служба САП повідомила, що пʼятьом чиновникам «Спецтехноекспорту» вже оголошено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній директор [підприємства], із залученням своїх заступників, директора департаменту та завідувача сектору цього підприємства, організував злочинну схему розтрати належних державі в особі державного підприємства «Завод 410 ЦА» коштів та виведення їх закордон на користь іноземної юридичної особи», — йдеться у повідомленні.

Екс-директор залучив до угоди підприємства з Міністерством оборони Індії компанію-посередника з Обʼєднаних Арабських Еміратів, яка повинна була за рахунок «Спецтехноекспорту» забезпечити виконання контракту. Протягом 2015 року на рахунки компанії з ОАЕ були перераховані $2,2 млн, які належали ДП «Завод 410 ЦА». Однак посередник у кінцевому підсумку ніяких послуг не надавав.

«Зараз зазначені особи, у тому числі колишній і нинішній директори дочірнього підприємства, затримані [...]. До суду готуються клопотання про обрання їм запобіжного заходу, повʼязаного з утриманням під вартою», — зазначили в САП.