7 міністрів, 72 компанії та 277 фізичних осіб — ЄС розширив санкційний список проти Сирії

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Євросоюз розширив список санкцій щодо Сирії. Відтак до нього внесли 7 міністрів уряду країн, на які поширюються обмежувальні заходи Євросоюзу щодо сирійського режиму, а також тих, хто його підтримує. Про це повідомляє прес-реліз Ради ЄС.

У повідомленні зазначено, що ці зміни відбулися в звʼязку з перестановками в сирійському уряді. Окрім 7 міністрів, санкційний список розширився до 72 компанії та 277 фізичних осіб.

«Сьогоднішнє рішення збільшує до 277 кількість фізичних осіб, на яких поширюється заборона в’їзду та замороження рахунків з огляду на їх причетність до репресій стосовно мирного населення Сирії, отримання вигоди чи підтримки сирійського режиму. Крім того, 72 субʼєкти господарювання націлені на заморожування активів з огляду на ситуацію в Сирії», — йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Санкції ЄС щодо Сирії також включають ембарго на нафту, обмеження на торгівлю та інвестиції, заморожування активів сирійського центрального банку в межах ЄС, обмеження експорту на озброєння, зброю, обладнання, які можуть бути використані для внутрішніх репресій, а також на обладнання та технології для моніторингу або перехоплення інтернету чи телефонного звʼязку.

Наступного разу санкції переглядатимуть 1 червня.