4 тижні до виборів: у президентському рейтингу лідирує Зеленський. Другу позицію поділяють Порошенко і Тимошенко

Автор:
Олена Мельник
Дата:
4 тижні до виборів: у президентському рейтингу лідирує Зеленський. Другу позицію поділяють Порошенко і Тимошенко

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Лідером президентського рейтингу є артист і керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський. Його підтримують 25,1% тих, хто визначився та має намір голосувати на виборах 31 березня. Другу позицію поділяють між собою чинний президент Петро Порошенко (16,6%) та лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко (16,2%). Про це свідчать результати опитування ,проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

За Юрія Бойка готові віддати свої голоси 11,3%, Анатолія Гриценка — 7,7%, Олега Ляшка — 5,6%, Андрія Садового — 3%, Євгена Мураєва та Ігоря Смешка — по 2,5%. Майже по 2% набирають Олександр Шевченко, Руслан Кошулинський та Олександр Вілкул.

«За останній місяць зріс рейтинг В. Зеленського, П. Порошенка та Ю. Бойка. Невелике зменшення відбулося у рівні підтримки Ю. Тимошенко. Електоральні показники інших кандидатів не зазнали відчутних змін», — зазначено в опитуванні.

Опитування проводилось серед населення України віком від 18 років і старше протягом 19—28 лютого 2019 року. У ньому взяли участь 2 500 респондентів. Похибка не перевищує 2%

Протягом останнього місяця відчутно зросла частка респондентів, які не визначилися з вибором (з 15 до 25%). Разом з тим збільшилась кількість опитаних, які однозначно чи скоріше за все візьмуть участь у виборах президента — майже 85% респондентів проти 76% у грудні.

«В. Зеленський та Ю. Тимошенко мають найвищий потенціал електорального росту (так званий другий вибір) — їх готові підтримати по 7% виборців, за умови, якщо їхні фаворити не братимуть участі у виборах. У П. Порошенка і А. Гриценка — по 4%», — йдеться у дослідженні.