Російська армія проводить навчання в Криму. Військові тренуються завдавати ракетних ударів на морі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Російські військові в окупованому Криму тренуються завдавати ракетних ударів по морських цілях. Про це 1 березня повідомляє прес-служба Чорноморського флоту Росії.

Військові відпрацьовують «способи розміщення техніки на різних позиціях в різних ландшафтах, виконуючи завдання з виходу, розгортання, зміни бойового порядку і місця розташування після застосування зброї».

До навчань залучені протикорабельні берегові ракетні комплекси «Бастион» і «Бал».

  • 14 грудня 2018 року Росія додатково перекинула в анексований Крим 16 ракетних комплексів «Бастион» та «Бал», 100 бойових винищувачів Су-30 і Су-27, а також шість підводних човнів нового типу.
  • 20 лютого Петро Порошенко заявив, що Росія в анексованому Криму розгорнула велике угруповання військ, що може означати підготовку до нападу. Він сказав про 32 тисячі військових, 88 артилерійських систем, 52 реактивні системи залпового вогню, 372 броньовані машини, 113 бойових літаків, 62 гелікоптери, 6 бойових кораблів та 6 підводних човнів, оснащених крилатими ракетами.
  • Росія активно накопичує озброєння в Криму, перекидаючи значні угруповання військ. У грудні 2018 року в Криму на бойове чергування заступив четвертий дивізіон зенітних ракетних комплексів С-400 «Триумф» (ЗРК великої і середньої дальності для знищення всіх сучасних і перспективних засобів повітряно-космічного нападу). Дивізіони базуються в Євпаторії, Феодосії, Севастополі та Джанкої.