«32 тисячі військових, бойова авіація та ракети — готові до нападу». Порошенко назвав кількість військ Росії у Криму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«32 тисячі військових, бойова авіація та ракети — готові до нападу». Порошенко назвав кількість військ Росії у Криму

Пресслужба президента України

Президент Петро Порошенко заявив, що Росія в анексованому Криму розгорнула велике угруповання військ, що може означати підготовку до нападу.

Під час дебатів у Генасамблеї ООН він назвав кількість військ на півострові. «Станом на лютий 2019 року у Криму Росія розмістила 32 тисячі військових, 88 артилерійських систем, 52 реактивні системи залпового вогню, 372 броньовані машини, 113 бойових літаків, 62 гелікоптери, 6 бойових кораблів та 6 підводних човнів, оснащених крилатими ракетами», — сказав він.

Порошенко також зазначив, що не можна виключати розгортання ядерної зброї на півострові, оскільки Росія відновила пускові ракетні майданчики.

«У когось ще є ілюзії, чому Росія домоглася розриву Договору про ракети середньої та малої дальності», — заявив він.

За його словами, РФ готується до повномасштабної війни, і на це вказує велика кількість військ біля українських кордонів.

«Військові експерти однозначно визначають, що озброєне угрупування на російському кордоні з Україною є наступальною ударною групою. Це не має нічого спільного з обороною. Вони призначені для військового удару. До цього готується Кремль. Тому подальша ескалація до рівня повномасштабної війни вже не є нереальною перспективою», — сказав президент.