У Херсоні депутати міськради перейменували вулицю на честь загиблої Катерини Гандзюк. На ній розташовані обласні СБУ та Нацполіція

Дата:
У Херсоні депутати міськради перейменували вулицю на честь загиблої Катерини Гандзюк. На ній розташовані обласні СБУ та Нацполіція

Facebook / Хто замовив Катю Гандзюк?

Депутати Херсонської міської ради підтримали перейменування вулиці Лютеранської у вулицю імені Катерини Гандзюк. Таке рішення було прийнято на сесії міськради 22 лютого.

«За» проголосували 38 депутатів.

Колишня вулиця Лютеранська, а тепер Катерини Гандзюк, розташована в центрі міста. Там розташовані обласні управління СБУ та Нацполіції.

Крім того, міськрада підтримала створення скверу імені загиблого активіста Майдану Дениса Лошкарьова. Сквер буде створений у зоні зелених насаджень на розі вулиць Купецької і Мостової.

Лошкарьов загинув 15 грудня 2018 року від кулі снайпера. Він був учасником Революції Гідності, засновником херсонської Самооборони, волонтером.

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.
  • 11 лютого голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства радниці мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк.
  • 15 лютого Шевченківський райсуд обрав запобіжний захід Мангеру у вигляді утримання під вартою. Суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Мангер заарештований до 3 березня з правом внесення застави в 2 млн 497 тис. грн. Запобіжний захід йому обирали майже чотири доби. У той же день Мангер вийшов із СІЗО під заставу у 2,5 млн грн. Його адвокат Дмитро Ільченко вніс за голову Херсонської облради заставу. Гроші заплатив він особисто і показав фото квитанції в соцмережі.