Справа Гандзюк: суд арештував голову Херсонської облради Мангера із заставою майже 2,5 млн грн

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Справа Гандзюк: суд арештував голову Херсонської облради Мангера із заставою майже 2,5 млн грн

Facebook / Vladislav Manger

Шевченківський райсуд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для голови Херсонської облради Владислава Мангера. Суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Владислав Мангер арештований до 3 березня з правом внесення застави у 2 млн 497 тис. грн. Запобіжний захід йому обирали майже 4 доби.

За словами прокурора ГПУ Вікторії Калити, яка представляє обвинувачення, Мангер може впливати на слідство або ховатися від правосуддя.

«В досудовому розслідуванні проведено не весь комплекс дій, є обґрунтовані ризики, що Мангер, перебуваючи на волі, буде чинити незаконний вплив на свідків або заважати ходу слідства», — заявила Калита.

Сам голова Херсонської облради Владислав Мангер назвав справу проти нього політичним замовленням і заперечує звинувачення прокуратури.

На суді після виступу сторін захисту та обвинувачення Мангер взяв слово і заявив, що «не розуміє», чому його підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк. Він додав, що «не збирається накладати на себе руки, і якщо з ним щось трапиться, вважати це вбивством». Також він назвав прізвище працівника СБУ, який, за його інформацією, співпрацював з Гандзюк.

  • 11 лютого голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства радника мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк.
  • 31 липня 2018 року на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні .6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.
  • 28 січня батько активістки Віктор Гандзюк заявив, що губернатор Херсонської області Андрій Гордєєв і голова обласної ради Владислав Мангер співпрацювали з головним підозрюваним в організації вбивства Катерини Гандзюк Олексієм Левіним (справжнє прізвище — Москаленко).
  • 8 лютого на засіданні бюро Херсонської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Владислава Мангера виключили з партії.