«Тітушку» Крисіна на суді представлятиме адвокат, який захищав Володимира Рубана і підозрюваного у «справі Бабченка»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Тітушку» Крисіна на суді представлятиме адвокат, який захищав Володимира Рубана і підозрюваного у «справі Бабченка»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Сьогодні на судовому засіданні у справі Юрія Крисіна, винного у вбивстві журналіста Вʼячеслава Веремія, зʼявився новий адвокат — Валентин Рибін. Про це у Facebook повідомила журналістка Нато Двалі.

Валентин Рибін є захисником Володимира Рубана, а також Вʼячеслава Пивоварника — головного підозрюваного у замовленні замаху на Аркадія Бабченка. Раніше юрист захищав обвинувачуваного у державній зраді колишнього перекладача премʼєр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова, бразильського бойовика «ЛДНР» Рафаеля Маркуса Лусваргі, а також військовослужбовців РФ Максима Одінцова та Олександра Баранова.

Втім, за словами журналістки Нато Двалі, це не єдина «сенсація» у справі Крисіна.

«Новоспечений адвокат Крисіна Валентин Рибін заявив відвід судді Ользі Просаловій. Підстава — “у нас з вами, ваша честь, особисті відносини, ми з вами разом навчалися в одній школі. Преса і сторонні спостерігачі можуть розцінити це як упереджене ставлення судді”», — пише журналістка.

Засідання розпочалось о 12:45 і тривало вісім хвилин. Це вже вдевʼяте Дарницький районний суд Києва намагався заслухати обвинувальний акт, у справі проти Юрія Крисіна за обвинуваченням у протидії учасникам Євромайдану та катуванні.