«Популяризація країни-агресора». Нацрада перевірить канал «112 Україна» через висловлюваня Рабіновича про фашизм

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Популяризація країни-агресора». Нацрада перевірить канал «112 Україна» через висловлюваня Рабіновича про фашизм

Гонтар Володимир / УНІАН

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «112 Україна» через трансляцію виступу народного депутата Верховної Ради і лідера партії «За життя» Вадима Рабіновича.

Як повідомляється на сайті Нацради, підставою для перевірки стали ознаки порушення тих норм законодавства, які забороняють пропагувати або розпалювати ворожнечу і ненависть, популяризувати державу-агресора і поширювати необʼєктивну інформацію.

Так, 30 грудня 2018 року в ефірі передачі «Кто кому Рабинович», її ведучий Вадим Рабінович заявив: «Скажіть, будь ласка, це нічого, що сьогодні спокійно з фашистськими прапорами ті, які... ну, просто, молодь не розуміюча і підбурювачі ходять по місту Києву. Це нормально? Це нічого, що у багатьох військових підрозділах нашої країни татуювання, свастики. Це як? Співвідноситься з нашим завтрашнім днем?»

Також порушення законодавства виявили під час виступу Рабіновича у програмі LIVE 27 січня.

«Хочете Україну, яка своїми героями бачить ось цих от послідовників фашизму, — вибирайте фашизм! Але скажіть чесно: нам подобаються ці фашисти... Нам навʼязують цю штучну якусь ідеологію бандерштату», — цитує Нацрада політика.

Сам Рабинович на каналі «112 Україна» заявив, що перевірка — це спроба тиску на телеканал з боку чинної влади і це на пряму повʼязано з виборами президента, які пройдуть 31 березня.

Він додав, що має повне право висловлювати свою точку зору та «обовʼязково подасть до суду на Нацраду».

«Мені вони рот не заткнуть... Це наступає фашизм, це яскрава ознака фашизму, тому що в даному випадку захищають фашистів", - сказав Рабінович.