Нацрада заборонила трансляцію телеканалу «Наше любимое кино» через показ російських фільмів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на 6 місяців припинила трансляцію телеканалу «Наше любимое кино». Причиною стали системні порушення та заборонена трансляція російських фільмів, повідомляє прес-служба Нацради.

В регуляторі заявили, що дії власників каналу порушують другу частину статті 24 Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

«Протягом минулого року до Національної ради неодноразово зверталися громадяни зі скаргами, що в ефірі показують артистів, внесених у перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці», — йдеться в повідомленні.

У Нацраді також уточнили, що зверталися до керівництва компанії з вимогою припинити порушення закону: «І дистрибʼюторів, і власників попереджали про можливі наслідки протиправної демонстрації аудіовізуальних творів».

Регулятор опублікував список фільмів, які транслював телеканал:

«И это все о нем», «Женитьба», «Открытая книга», «У озера», «Тартюф», «Юность Петра», «Через тернии к звездам», «Визит к Минотавру», «Пиры Валтасара, или Ночь со Сталиным», «Воробей на льду», «Инспектор ГАИ», «Новогодние приключения Маши и Вити», «Американский дедушка», «Тайна Снежной королевы», «Не самый удачный день», «Почти смешная история».