ДТП у Харкові: Зайцева і Дронов визнали свою провину. Прокурори наполягають на максимальному терміні покарання

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
ДТП у Харкові: Зайцева і Дронов визнали свою провину. Прокурори наполягають на максимальному терміні покарання

Марієнко Андрій / УНІАН

Олена Зайцева і Геннадій Дронов у Київському райсуді Харкова визнали свою провину у ДТП, яка сталася в жовтні 2017 року, внаслідок чого загинули шість осіб.

Як повідомляє Укрінформ, Зайцева визнала провину за всіма пунктами обвинувачення. «За її словами, вона ніколи більше не сяде за кермо, готова понести покарання і буде намагатися погасити всі позови потерпілих, наскільки це буде можливим», — йдеться у повідомленні.

При цьому її адвокати заявили, що вина Дронова більш тяжка, бо він міг запобігти зіткненню, а Зайцева ні, оскільки на екстрене гальмування не вистачило б часу.

Адвокати також просили суд врахувати каяття Зайцевої і добровільне відшкодування шкоди потерпілим, назвавши це помʼякшувальними обставинами.

Прокурори заявили, що Зайцева повинна була оцінити всі ризики, а не «дивитися в один бік». Вони вважають її вину повною і доведеною.

Геннадій Дронов визнав вину, коли взяв останнє слово у суді. Він також попросив пробачення у потерпілих і додав, що це було нещасним випадком.

Звинувачення також вважає провину Дронова повністю доведеною. Прокурори наполягають на максимальному терміні покарання — 10 років тюрми обом фігурантам.

Вирок буде оголошено на засіданні 26 лютого.

  • Увечері 18 жовтня 2017 в центрі Харкова, на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова, зіткнулися два автомобілі. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де пішоходи чекали на зелене світло. Внаслідок ДТП загинули шість і постраждали пʼять осіб.
  • Крім Зайцевої, суд заарештував другого учасника ДТП — Геннадія Дронова, який був за кермом Volkswagen. Його звинуватили в порушенні правил дорожнього руху, оскільки він почав рух на жовте світло.
  • За результатами експертизи, під час скоєння ДТП Зайцева рухалася зі швидкістю близько 106 км/год.
  • 6 лютого на суді держобвинувач попросив призначити Зайцевій та Дронову по 10 років увʼязнення з позбавленням права керувати транспортом на 3 роки.