ДТП у Харкові: обвинувачення попросило 10 років вʼязниці для Зайцевої та Дронова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Прокуратура вимагає визнати Олену Зайцеву і Геннадія Дронова винними у ДТП із 6 загиблими, що сталася в центрі Харкова в жовтні 2017 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Під час дебатів у Київському районному суді Харкова держобвинувач попросив призначити Зайцевій та Дронову по 10 років увʼязнення з позбавленням права керувати транспортом на 3 роки. Також представник обвинувачення попросив суд задовольнити цивільні позови потерпілих у повному обсязі.

Крім того, у середу суд за клопотанням прокуратури продовжив арешт Зайцевої та Дронова ще на два місяці. Дебати продовжаться 11 лютого.

  • Увечері 18 жовтня 2017 в центрі Харкова, на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова, зіткнулися два автомобілі. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де пішоходи чекали на зелене світло. Внаслідок ДТП загинули шість і постраждали пʼять осіб.
  • Крім Зайцевої, суд заарештував другого учасника ДТП — Геннадія Дронова, який був за кермом Volkswagen. Його звинуватили в порушенні правил дорожнього руху, оскільки він почав рух на жовте світло.
  • За результатами експертизи, під час скоєння ДТП Зайцева рухалася зі швидкістю близько 106 км/год.