Вночі: зйомки 9 епізоду «Зоряних війн» завершилися, спецпрокурор Мюллер хоче для Манафорта до 24 років вʼязниці, проти Трампа подали перший позов через надзвичайний стан

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Вночі: зйомки 9 епізоду «Зоряних війн» завершилися, спецпрокурор Мюллер хоче для Манафорта до 24 років вʼязниці, проти Трампа подали перший позов через надзвичайний стан

don / Flickr

Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера рекомендує від 235 до 293 місяців, тобто від 19 до 24 років, увʼязнення для екс-глави передвиборної кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта за звинуваченням у податковому та банківському шахрайстві, повідомляє Bloomberg.

Команда Мюллера з травня 2017 розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 і звʼязки між Кремлем і передвиборним штабом Дональда Трампа. У цій справі висунули звинувачення колишньому голові передвиборного штабу Трампа Полу Манафорту. Присяжні визнали його винним за 8 з 18 пунктів.

Завершилися зйомки 9 епізоду «Зоряних війн»

jjabramsofficial / Instagram

Режисер Джей Джей Абрамс у своєму Instagram повідомив, що зйомки фільму «Зоряні війни. Епізод IX» офіційно завершено.

Зйомки епізоду почалися приблизно в серпні і тривали більше пʼяти місяців. Вони проходили переважно в Pinewood Studios UK і в Йорданії.

Нагадаємо, у вересні 2018 року американський кінорежисер і продюсер фільмів «Зоряні війни. Епізод 4: Нова надія» і «Зоряні війни: Епізод 5 — Імперія завдає удару» Гері Куртц помер у віці 78 років.

Кримськотатарському активісту Бекірову в російському СІЗО стає все гірше

Facebook / Алексей Ладин

Кримськотатарському активісту Едему Бекірову, якого російське слідство у Криму звинувачує у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки і тримає в СІЗО, не допомагає призначений після медичного огляду інсулін. Про це розповів адвокат Іслям Веліляєв, передає Крим.Реалії.

Через те, що інсулін не допомагає, у Бекірова зберігається підвищений рівень цукру в крові, а також зʼявилися болі в серці.

Бекірова затримали 12 грудня російські прикордонники на вʼїзді в анексований Крим. Активіст є інвалідом першої групи, у нього цукровий діабет і чотири шунти в серці.

Проти Трампа подали перший позов через надзвичайний стан

Wikimedia Commons

Президент США Дональд Трамп зіткнувся з першим позовом через впроваджений напередодні Надзвичайний стан для зведення стіни на кордоні з Мексикою, повідомляє BuzzFeed.News.

Група захисту прав споживачів подала перший позов увечері 15 лютого, заперечуючи указ Трампа від імені землевласників та екологічної групи, які стверджують, що вони постраждають від будівництва прикордонної стіни.

15 лютого Трамп підписав закон про фінансування заходів щодо безпеки на кордоні та декларацію про введення надзвичайного стану. Це дає американському президентові можливість розпоряджатися коштами, які він хоче спрямувати на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Комітет Ради пообіцяв врятувати віскі від заборони через прийняті раніше закони

Pixabay

У комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики обіцяють виправити помилку, через яку більше тисячі імпортних видів віскі опинилися під загрозою заборони, повідомляє Укрінформ.

1 липня набувають чинності зміни до Податкового кодексу, які були прийняті під бюджет-2019. У частині про акцизи на алкоголь мова йде і про визначення поняття «віскі», яке, однак, суперечить міжнародному законодавству, а саме — нормам ЄС. Через це ряд імпортних віскі може втратити сертифікацію в Україні.