Трамп оголосив про запровадження надзвичайного стану у США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп оголосив про запровадження надзвичайного стану у країні, повідомила у Twitter спікер Білого дому Сара Сандерс.

«Президент підписує Декларацію про національний надзвичайний стан для вирішення проблеми національної безпеки та гуманітарної кризи на південному кордоні», — написала Сандерс.

Як повідомляє американський канал NBC News, Трамп спочатку має підписати двопартійний закон про фінансування заходів безпеки на кордоні, а тоді оголосить надзвичайний стан. Це дозволить йому використовувати зокрема і військовий бюджет на будівництво стіни на південному кордоні з Мексикою.

Представники адміністрації Трампа заявили, що у разі оголошення НС американський лідер отримає доступ до загальної суми в розмірі $8 млрд.

  • Палата представників Конгресу США, яку контролюють демократи, ввечері 14 лютого затвердила законопроект про безпеку на кордоні, що дозволить уникнути ще одного «шатдауну». Цей документ не передбачає $5,7 млрд, які Трамп вимагав для будівництва стіни з Мексикою.
  • Перед цим лідер республіканців Мітч Макконнелл заявив у Сенаті, що Трамп підпише двопартійний закон і одночасно оголосить про введення надзвичайного стану для того, щоб отримати кошти на будівництво стіни з Мексикою.