У Сенаті США повідомили про рішення Трампа оголосити надзвичайний стан

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президет США Дональд Трамп оголосить про запровадження надзвичайного стану у США, повідомляє Reuters.

Лідер республіканців Мітч Макконнел заявив у Сенаті, що Трамп підпише двопартійний закон про фінансування заходів з безпеки кордону і водночас оголосить про запровадження надзвичайного стану для того, щоб отримати фінанси на будівництво стіни з Мексикою.

«У мене щойно була можливість переговорити з президентом Трампом, і він готовий підписати законопроект. Одночасно з цим він підпише декларацію про введення в країні режиму надзвичайного стану. І я маю намір підтримати підписання декларації про введення надзвичайного стану», — сказав Макконнелл, виступаючи в Сенаті перед своїми колегами.

12 лютого стало відомо, що демократи і республіканці в Конгресі США досягли принципової угоди про захист безпеки американського кордону, щоб запобігти ще одному «шатдауну». При цьому в угоді немає $5,7 млрд, які президент США Дональд Трамп хоче витратити на будівництво стіни на кордоні.

  • Після вимоги Трампа у грудні 2018 року надати $5,7 млрд у 2019 році на оплату стіни на кордоні США і Мексики, яку відкинули демократи Конгресу, почалося часткове закриття уряду країни на 35 днів. «Шатдаун» закінчився минулого місяця, але Трампові так і не вдалося отримати фінансування на стіну.