Сайт Міністерства охорони здоровʼя постраждав від хакерської атаки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя повідомило про хакерську атаку на сайт відомства, йдеться у заяві на сторінці МОЗ у Facebook.

«15 лютого зловмисники здійснили атаку на офіційний сайт Міністерства охорони здоров’я. Внаслідок несанкціонованого втручання сайт був недоступний для користувачів», — йдеться у заяві.

Фахівці поновили роботу ресурсу приблизно о 15:30, сайт працює у звичному режимі. У міністерстві вибачилися за тимчасові незручності.

У пʼятницю, 15 лютого Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд позову нардепа від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука до голови МОЗ Уляни Супрун про відсутність у неї повноважень до виконання обовʼязків міністра. Суддя Сергій Каркашьян відмовився розгляди цю справу.

  • На початку листопада хакери атакували сайт Міністерства тимчасово окупованих територій і отримали доступ до управління ресурсом.
  • За тиждень атака на сайт МінТОТ повторилася. У відомстві це повʼязали із заявами глави МінТОТ Вадима Черниша про втручання Росії у внутрішні справи інших держав, які він зробив 1 листопада під час візиту в Боснію і Герцеговину.