Міністерство окупованих територій заявило про кібератаки. Хакери отримали доступ до управління сайтом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Міністерство окупованих територій заявило про кібератаки. Хакери отримали доступ до управління сайтом

Соколовська Інна / УНІАН

Хакери атакували сайт Міністерства тимчасово окупованих територій і отримали доступ до управління ресурсом, повідомляє прес-служба МінТОТ.

Хакери модифікували деякі сторінки сайту МінТОТ для поширення спаму. Зараз атаку вдалося зупинити. Доступ до панелі управління сайту обмежений, модифіковані сторінки відновили до останньої збереженої версії. Фахівці проводять аналіз втраченої інформації.

У міністерстві відзначили, що протягом останніх місяців хакери намагалися отримати паролі до акаунтів у соціальних мережах відомства. Також у міністерстві вважають, що атаки повʼязані з заявами глави МінТОТ Вадима Черниша, які він зробив 1 листопада під час візиту в Боснію і Герцеговину. Для цих атак Росія могла задіяти власні спецслужби.

Під час візиту Черниш заявив, що Росія втручається у внутрішні справи багатьох країн, особливо на Балканах, і для цього використовуються історія, економіка і культура. Також Черниш зазначив, що всі балканські країни, зокрема Боснія і Герцеговина, є цілями Росії для поширення свого впливу.