Центр протидії корупції: Записку до проекту Мосійчука проти Супрун готували на комп’ютері нардепа від «Опоблоку». Його пов’язують із олігархом Ахметовим

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Верховну Раду народний депутат Ігор Мосійчук («Радикальна партія») вніс проект постанови про привласнення Уляною Супрун повноважень міністра охорони здоров’я. 12 лютого документ направили на розгляд комітету парламенту. Центр протидії корупції повідомляє, що пояснювальну записку до документу готували на комп’ютері нардепа від «Опозиційного блоку» Олександра Долженкова. Мосійчук все заперечує.

Що заявили в ЦПК?

У Центрі протидії корупції пояснюють, що із властивостей документу з’ясували, що пояснювальну записку до постанови депутата Мосійчука щодо Уляни Супрун готували на комп’ютері нардепа від «Опоблоку» Олександра Долженкова. ЦПК називає його підконтрольним олігарху Ренату Ахметову і його довіреною особою.

Постанову зареєстрували 8 лютого 2019 року. Вона, зокрема, пропонує визнати дії Уляни Супрун такими, що шкодять інтересам українського народу та держави, а також заборонити їй через громадянство США виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Як відреагував на це Мосійчук?

Нардеп від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук запевняє, що записку до проекту постанови готувала його помічниця Тетяна Близнюк на його ж компʼютері у Верховній Раді, який він отримав у 2014 році від апарату парламенту.

«С*ка, до чого ще можуть опуститись ці упороті грантожери?! Я навіть не вітаюся з регіоналом Долженковим! Шабунін вигадав, що проект постанови про звільнення Супрун писався на його комп’ютері», — заявив Мосійчук.