Під Окружним адміністративним судом зібралися люди в синіх халатах підтримати Супрун

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Києві під Окружним адміністративним судом проходить акція на підтримку відстороненої від виконання обовʼязків в. о. міністра охорони здоровʼя Уляни Супрун. Про це пише УНІАН.

Кілька сотень активістів прийшли під будівлю суду. Вони тримають плакати з написами: «Якщо звільнять Супрун, хто буде лікувати Ляшко від сказу?», «Свобода більш заразна, ніж кір» тощо.

Засідання суду почалося о 14:00.

Також на суд прийшов нардеп Ігор Мосійчук. Коли він заходив у будівлю, з натовпу йому вслід кричал: «Ганьба!»

  • Окружний адміністративний суд Києва підкреслив, що Уляні Супрун, яка виконувала обовʼязки міністра охорони здоровʼя, заборонено приймати рішення на засіданнях Кабінету міністрів.
  • Супрун, яку Окружний адміністративний суд Києва усунув від виконання обовʼязків міністра охорони здоровʼя, позбавили повноважень подавати проекти законів на розгляд Кабміну, видавати накази та доручення, розподіляти фінансові кошти МОЗ, підписувати накази міністерства, а також представляти МОЗ в цілому.
  • 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати свої обовʼязки до остаточного рішення суду за позовом нардепа Ігоря Мосійчука. Розгляд справи має відбутися 15 лютого.
  • Пізніше Окружний адміністративний суд пояснив свою заборону тим, що Супрун має американське громадянство, хоча й отримала український паспорт.