Суд розʼяснив заборону Супрун брати участь у прийнятті рішень на засіданнях Кабміну

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва підкреслив, що Уляні Супрун, яка виконує обовʼязки міністра охорони здоровʼя, заборонено приймати рішення на засіданнях Кабінету міністрів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

До суду надійшла заява представника Супрун з проханням пояснити, які повноваження вона може виконувати. У повідомленні прес-служби сказано, що визначення посадової особи, яка може реалізовувати повноваження міністра охорони здоровʼя, віднесено до компетенції коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, Кабінету міністрів і Верховної Ради, а не Окружного адміністративного суду Києва.

«У той же час, судом зі змісту висловлювань відповідача у засобах масової інформації встановлено, що останнім викривляється суть визначених судом заходів забезпечення позову та безпідставно стверджується про відсторонення його від посади та встановлення заборони вчиняти будь-які дії», — йдеться в повідомленні.

Мається на увазі, що Супрун заборонено брати участь у прийнятті рішень на засіданнях уряду, а також визначати політичні пріоритети та стратегічні напрями роботи міністерства.

  • Супрун, яку Окружний адміністративний суд Києва усунув від виконання обовʼязків міністра охорони здоровʼя, позбавили повноважень подавати проекти законів на розгляд Кабміну, видавати накази та доручення, розподіляти фінансові кошти МОЗ, підписувати накази міністерства, а також представляти МОЗ загалом.
  • 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати свої обовʼязки до остаточного рішення суду за позовом нардепа Ігоря Мосійчука. Розгляд справи має відбутися 15 лютого.
  • Пізніше Окружний адміністративний суд пояснив свою заборону тим, що Супрун має американське громадянство, хоча отримала український паспорт.
  • Кабінет міністрів подав клопотання про скасування рішення суду, яким усунунено Уляну Супрун.