Суд тимчасово відсторонив Супрун від виконання обовʼязків через наявність у неї громадянства США

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва пояснив рішення про винесення тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обовʼязки міністра охорони здоровʼя. Причина — наявність у неї американського громадянства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Суд задовольнив прохання депутата «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука лише частково. Супрун заборонили виконувати обовʼязки тимчасово.

«Окрім того, суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває в іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України «Про громадянство України» в Україні існує єдине громадянство», — сказано в повідомленні прес-служби.

  • Провадження в адміністративній справі проти Уляни Супрун за позовом Мосійчука суд розпочав 14 січня 2019. Нардеп тричі звертався до суду з заявою про забезпечення позову. З них двічі — 14 січня і 18 січня — йому в цьому було відмовлено.
  • У Міністерстві охорони здоровʼя заявили, що про рішення суду щодо задоволення позову дізналися із засобів масової інформації.
  • Раніше Супрун повідомила, що Ігор Мосійчук подав до суду чотири позови: два проти неї і два проти премʼєра Володимира Гройсмана. Засідання суду заплановано на 15 лютого. Супрун також повідомила, що Окружний адміністративний суд Києва вже розглядав подібні позови і не задовольнив жоден з них. У 2017 році судді цього суду прийняли дві постанови, які встановили правомірність її призначення та виконання обовʼязків міністра охорони здоровʼя України.