Sky News: Євросоюз і США в найближчі тижні визначаться з санкціями проти Росії у відповідь на захоплення українських моряків

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Європейський Союз і Сполучені Штати працюють над новими санкціями проти Росії після захоплення 24 українських моряків біля берегів Криму в листопаді 2018 року, повідомляє Sky News з посиланням на свої джерела в Євросоюзі.

Які санкції очікуються?

Як повідомляється, зараз тривають переговори на рівні робочих груп ЄС з розробки нових санкцій. Ці санкції, як повідомили джерела, швидше за все, будуть спрямовані проти осіб, відповідальних за інцидент у Керченській протоці.

Санкції, ймовірно, будуть персональними і включатимуть заморозку активів, припускає видання з посиланням на своє джерело.

Коли буде рішення щодо санкцій?

Очікується, що міністри закордонних справ 28 країн-членів ЄС розкажуть про перспективу подальших санкцій під час більш широких дебатів щодо ситуації в Україні — на засіданні Ради з закордонних справ у Брюсселі в понеділок, 18 лютого.

Джерела в Євросоюзі розповіли Sky News, що рішення щодо санкцій буде ухвалено в найближчі тижні.

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені.