«Вже знаємо, хто бив лежачого чоловіка ногами». Луценко відреагував на побиття активіста на Подолі

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що за фактом побиття лежачої людини поліцією під час затримання активістів на Подолі готується провадження, також він написав, що вже відома особа співробітника, який кричав «Ложись, бандера!». Про це генпрокурор написав на своїй сторінці в соціальній мережі.

Луценко зазначив, що Генпрокуратура порушила провадження ще після перших повідомлень у соціальних мережах.

«Усю ніч велися слідчі дії. Вже знаємо, хто бив лежачого ногами і кричав про Бандеру. Готуємо підозру. Так само принципово дамо оцінку спробі захоплення приміщення РВ Нацполіції», — написав Луценко.

  • Співробітники Національної та патрульної поліції запустили флешмоб «Я — бандерівець», аби вибачитися за дії одного із співробітників, який під час сутичок активістів з поліцією і затримання учасників руху «С14» біля Подільського райвідділу поліції Києва крикнув «Ложись, бандера!».
  • Керівник національної поліції Києва Андрій Крищенко сказав, що поліцейський, який крикнув «Ложись, бандера!» при затриманні активістів біля Подільського райвідділу поліції Києва, буде покараний і що така поведінка неприпустима.
  • 9 лютого в Києві на Контрактовій площі під час зустрічі кандидата в президенти від партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала членів «С14» і активістів з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?». 40 затриманих доставили в Подільське районне відділення поліції. Згодом їх відпустили.
  • Державне бюро розслідувань почало перевірку за фактом перевищення службових повноважень співробітниками спецпідрозділу поліції, які застосували силу проти активістів.