У Києві на зустрічі з Тимошенко затримали й побили представників «С14». Поліція каже, в них вилучили зеленку

Автори:
Костя Андрейковець, Тетяна Безрук
Дата:

У Києві на Контрактовій площі під час зустрічі кандидата у президенти від партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з виборцями, затримали членів націоналістичної організації «С14», які прийшли на зустріч з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?». Усіх активістів доправили у Подільське районне відділення поліції.

Як повідомляється на сторінці активістів у Facebook, вони хотіли запитати у Юлії Тимошенко, коли вона ініціює звільнення голови Херсонської облради Владислава Мангера, який входить у партію «Батьківщина» і якого батько Гандзюк назвав причетним до вбивства.

При цьому, біля відділення поліцейські застосували силу проти активістів.

«Правоохоронці побили активістів, яких раніше забрали без всяких причин у відділок, і друзів, які прийшли за ними. Також поліція застосувала газ», — зазначили вони в соцмережі.

Активісти зазначили, що затриманих відпустили, але забрали їх особисті речі.

«Хлопці вимагали повернути їм речі, правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній «беркут»), застосовували силу. Є травмовані», — йдеться в повідомленні.

У поліції повідомили, що на Контрактовій площі виявили групу осіб з зеленкою, газовими балончиками та ножами».

«Молоді люди були з прикритими обличчями. Їх доставили в управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень», — йдеться в повідомленні.

У відділення було доставлено 10 осіб, але до них на підтримку прибула ще група молодих людей (від 15 до 30 осіб), після чого почалися сутички біля входу.

Правоохоронці назвали сутичку «спробою штурму управління поліції». Для затримання активістів підключили загін спецпризначення.

«Затримали групу осіб при спробі штурму управління поліції. Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими. У результаті всіх активних учасників затримали, а це — близько 40 осіб. З ними проводять першочергові слідчі дії. У затриманих вилучили "наган" і ножі», — повідомили у відділі комунікації, зазначивши, що бійка почалася після того, як «група підтримки» застосувала газ.

Також наголошується, що трьох поліцейських госпіталізували через отримані травми.

Як повідомив the Бабелю юрист Масі Найем, поліція перевіряє відеозаписи з місця сутички, аби встановити винних.