У США заарештували двох підлітків. Один із них сказав Siri, що збирається «влаштувати стрілянину в школі»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
У США заарештували двох підлітків. Один із них сказав Siri, що збирається «влаштувати стрілянину в школі»

Jon Tyson / Unsplash

Поліція штату Індіана у США заарештувала двох школярів після того, як 13-річний підліток сказав голосовому помічнику Siri, що збирається «влаштувати стрілянину в школі». Про це повідомили місцеві правоохоронні органи, пише Тhe Huffington Post.

Siri відповіла хлопчикові списком місцевих шкіл у Вальпараїсо, які розташованы поблизу. Пізніше школяр розмістив скріншот своєї розмови з цифровим помічником у соціальних мережах, і люди, які бачили цей пост, звʼязалися з поліцією. Підлітка заарештували в той же день.

Також був заарештований ще один 14-річний хлопчик, чиї фотографії зброї були додані в пост.

Молодшого підлітка звинуватили у погрозах вчинити кримінальний злочин. Але слідчі пізніше вирішили, що його загроза не заслуговує на довіру. Було виявлено, що «хлопчик не має доступу до зброї та опублікував фотографію в соціальних мережах як жарт», — повідомила поліція Вальпараїсо в своєму пості на Facebook. «Підліток не становив прямої загрози конкретній людині, школі чи шкільній системі». Однак поліцейське управління попередило, що «до таких речей ставиться дуже серйозно».

  • 16-річний підліток був заарештований після того, як один чоловік був зарізаний, а інший поранений в церкві саєнтології в Сіднеї.
  • Пресненський суд Москви відклав розгляд питання про арешт підлітка, у якого напередодні поліція знайшла саморобний вибуховий пристрій. Учень 8-го класу Кирило зібрав вдома саморобний вибуховий пристрій і хотів підірвати його в День народної єдності.