Московського восьмикласника, який збирав удома бомбу, залишили в СІЗО на 72 години

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Пресненський суд Москви відклав розгляд питання щодо арешту підлітка, у якого напередодні поліція знайшла саморобний вибуховий пристрій, передає ВВС.

Строк затримання 14-річного школяра продовжений на 72 години — до вівторка. Слідство просило заарештувати юнака. Клопотання розглядали в закритому режимі.

Як повідомляє Telegram-канал «Mash», учень 8-го класу Кирило зібрав удома саморобний вибуховий пристрій і хотів підірвати його на День народної єдності. Зазначають, що 17-річний хлопець, який підірвав себе у будівлі ФСБ в Архангельську, свій останній дзвінок зробив саме Кирилу.

У підлітка знайшли корпус для саморобного вибухового пристрою. Інформація про це зʼявилася в Telegram-каналі «Хороший». Обшуки відбулися у квартирі одного з будинків, розташованих у московському районі Тушино. Інформацію про знахідку підтвердило ТАСС джерело у силових структурах.

«Кримінальну справу після вчорашнього затримання чотирнадцятирічного Кирила Кузьминкіна було порушено за ст. 222 КК Росії (нелегальний обіг зброї і боєприпасів). Разом із поліцією на затримання підлітка приїздили вибухотехніки та співробітники управління із захисту конституційного ладу», — йдеться у повідомленні.

Кримінальну справу проти школяра порушили за статтями «незаконне придбання і зберігання вибухових речовин» і «незаконне виготовлення вибухових пристроїв».

У пʼятницю стало відомо, що у Москві затримано підлітка, в його квартирі виявлено «вибуховий пристрій та компоненти для його виготовлення», а «підривник з Архангельська» з ним звʼязувався.

Вибух біля входу в будівлю УФСБ в Архангельській області стався вранці в середу 31 жовтня. Молодий чоловік увійшов до будівлі й дістав із сумки невстановлений предмет, який через деякий час вибухнув у нього в руках. Внаслідок цього молодий чоловік загинув на місці, а три співробітника установи отримали поранення.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтями «терористичний акт» і «незаконне носіння боєприпасів».