Порошенко з дружиною Мариною принесли документи до Центрвиборчкому. Їх зустріли активісти з питанням «Хто замовив Гандзюк?»

Дата:
Порошенко з дружиною Мариною принесли документи до Центрвиборчкому. Їх зустріли активісти з питанням «Хто замовив Гандзюк?»

Facebook / Юрій Бірюков

Президент Петро Порошенко приніс до Центральної виборчої комісії документи на реєстрацію кандидатом у президенти. Про це повідомив його прес-секретар Святослав Цеголко.

«У цей святковий день Петро Порошенко подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом у президенти», — написав Цеголко.

Президента супроводжувала дружина Марина Порошенко.

До приходу Порошенка активісти влаштували акцію біля входу в Центрвиборчком «Хто замовив Катю Гандзюк?». Вони розгорнули великі банери з закресленими прізвищами голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Рищука, яких підозрюють у причетності до вбивства Гандзюк. «У президента дуже мало часу, щоб позбутися цих людей, позбавити їх повноважень і дати слідству зробити свою справу», — йдеться на сторінці пабліка «Хто замовив Катю Гандзюк?» у Facebook.

Радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк померла в лікарні у неділю, 4 листопада, після того, як її облили майже літром кислоти.

3 лютого — останній день прийому заявок. Подавати документи для участі у виборах президента кандидати могли з 31 грудня 2018 року. Рішення про реєстрацію або відмову кандидатам ЦВК винесе до 8 лютого.

  • У суботу та неділю, 2 та 3 лютого, ще девʼять претендентів подали документи до Центрвиборчкому для реєстрації кандидатами в президенти.
  • 31 січня ЦВК розʼяснила, як жителі окупованих територій зможуть проголосувати на виборах президента України 31 березня.