Два журналісти, ветеран АТО і депутат-утікач. На вихідних ще девʼять кандидатів подали документи до ЦВК

Дата:

У суботу та неділю, 2 та 3 лютого, ще девʼять претендентів подали документи до Центрвиборчкому для реєстрації кандидатами в президенти. Про це повідомляється на сайті Центральної виборчої комісії.

3 лютого — останній день прийому заявок. Подавати документи для участі у виборах президента кандидати могли з 31 грудня 2018 року. Рішення про реєстрацію або відмову кандидатам ЦВК винесе до 8 лютого.

За вихідні документи до ЦВК приніс народний депутат Юрій Тимошенко. 17 січня 2019 року Тимошенка виключили з фракції «Народний фронт», а його колега Леонід Ємець повідомив у Facebook, що Тимошенко «отримав гроші на заставу і має намір балотуватися в президенти України».

Народний депутат Надія Савченко (позафракційна) подала документи для реєстрації без внесеної застави у 2,5 млн грн. Документи принесли сестра нардепа Віра Савченко і заступник лідера партії «Суспільно-політична платформа Надії Савченко» Тетяна Проторченко.

Також документи принесли телеведуча Юлія Литвиненко, журналіст Дмитро Гнап, кандидат від партії «Патріот», економіст Андрій Новак, кандидат від партії «Воїни АТО» Сергій Кривонос, лідер партії «Стабільність», голова Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов.

Крім того, до ЦВК подав документи екс-депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, який після Майдану перебрався до Москви і заснував там так званий «Комітет порятунку України». Правда, документи Олійник приніс не особисто, а подав через свого представника.

  • Станом на 3 лютого ЦВК офіційно зареєструвала 28 кандидатів.
  • 2 лютого Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати лідера Компартії Петра Симоненка кандидатом на пост президента на виборах 31 березня 2019 року.
  • За останніми опитуваннями керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський очолює рейтинги кандидатів у президенти. За ним йдуть Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.