Зеленський очолив рейтинг кандидатів у президенти трьох соціологічних компаній

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Три соціологічні компанії з 16 по 29 січня 2019 року провели опитування і склали рейтинг кандидатів у президенти України. У першій трійці — керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський, чинний президент Петро Порошенко та лідер партії «Батьківщина» Юлiя Тимошенко.

Дослідження проводили Центр соціальних та маркетингових досліджень «Социс», Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Центр Разумкова. Опитали 11 тисяч респондентів в усіх областях України без врахування населення Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Рейтинг перших десяти кандидатів у списку серед усіх респондентів виглядає так:

1. Володимир Зеленський — 15,9%,

2. Петро Порошенко — 10,5%,

3. Юлія Тимошенко — 10,3%,

4. Юрій Бойко — 6,1%,

5. Анатолій Гриценко — 5,2%,

6. Олег Ляшко — 4,6%,

7. Олександр Шевченко — 2,4%,

8. Андрій Садовий — 2,2%,

9. Євген Мураєв — 1,7%,

10. Олександр Вiлкул — 1,6%.

При цьому ще не визначились, за кого голосуватимуть, 23,4% опитаних. Взагалі не голосували б — 7,3% українців.

CОЦИС – Центр соціальних та маркетингових досліджень

Під час дослідження респондентам запропонували спрогнозувати, хто переможе на виборах і стане наступним президентом.

«Найбільш ймовірним переможцем на президентських виборах респонденти вважають П. Порошенка — 20,5%. Перемогу Ю. Тимошенко прогнозують 19,9% опитаних, а В. Зеленського — 10,8%», — йдеться у дослідженні.

Також у опитуванні зазначається, що близько 82% українців стверджують, що майже завжди чи завжди голосують на виборах різних рівнів. Близько 6% опитаних ніколи чи майже ніколи не голосують.

  • Президентські вибори відбудуться 31 березня цього року. У дослідженні «Моніторинг електоральних настроїв українців: січень 2019» соціологічної групи «Рейтинг» керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський лідирує серед кандидатів у президенти. За ним йде лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, а на третьому місці — чинний президент Петро Порошенко.