«Підтримує себе у формі і дякує діткам за їх малюнки». Адвокати розповіли про стан військовополоненого українського моряка Гриценка

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Адвокати Володимир Музюкін і Микола Полозов відвідали в СІЗО «Лефортово» українського військовополоненого Дениса Гриценка. Його утримують в старому корпусі, без гарячої води, але його стан в нормі. Про це розповів адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook.

Він розповів, що Гриценко почувається добре і не скаржиться на проблеми зі здоровʼям. Займається фізичними вправами і намагається підтримувати себе у формі. Утримують його в старому корпусі СІЗО.

«Ми переговорили з Денисом щодо майбутніх слідчих дій і засідання з розгляду апеляційної скарги в Мосміськсуді», — написав адвокат.

Також він зазначив, що до моряка не приходять листи від рідних і близьких, і він буде зʼясовувати це питання.

«Але буквально два дні тому прийшов лист від Міністерства освіти України з дитячими малюнками. Денис Гриценко попросив передати, що дякує всім діткам за їх прекрасні малюнки. Денис в повному порядку, продовжує боротися і переказує привіт усім військовополоненим бойовим товаришам!» — резюмував Полозов.

  • Адвокат Сергій Бадамшин вперше зустрівся з пораненим українським моряком Василем Сорокою після того, як його перевели з медчастини СІЗО «Матросская тишина» в СІЗО «Лефортово» в Москві.
  • Український омбудсмен Людмила Денісова підтвердила, що трьох поранених українських моряків перевели з вʼязниці «Матросская тишина» в СІЗО «Лефортово». Україна вимагає від російської сторони надати достовірну інформацію про здоровʼя військовополонених, їх лікування та допустити до них незалежних лікарів.