«Мучить біль». Адвокат пораненого моряка Сороки розповів про умови його утримання в СІЗО після переведення з лікарні

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Адвокат Сергій Бадамшин уперше зустрівся з пораненим українським моряком Василем Сорокою після того, як його перевели з медчастини СІЗО «Матросская тишина» в СІЗО «Лефортово» в Москві. На своїй сторінці у Facebook він розповів про стан здоровʼя свого підзахисного.

«Стан здоровʼя на сьогодні стабілізувалася, погіршення стану руки не відбувається. Так само мучить біль, функції пальців, кисті не відновлюються, набряк не спав. Тим не менше, лікар у «Лефортово» виявив недоліки своїх колег з лікарні СІЗО «Матросская тишина», виявивши ушкодження ще одного мʼяза. Нарешті лікарі звернули увагу на набряк», — написав адвокат.

За його словами, медики прописали моряку уколи, щоб знятти набряк, і знеболювальне.

«Нагадаю, що за дезінформацією Михайла Федотова [радника президента РФ] набряк — результат вправ з еспандером, а не поранення і потворного лікування. WTF? До речі, еспандер в «Лефортово» чомусь відібрали», — зазначив адвокат.

За час перебування в СІЗО «Лефортово» з суботи, 26 січня, Василь змінив уже три камери. Зараз він у відремонтованій камері з гарячою водою.

«Ні на що не скаржиться», — пише Бадамшин, зазначаючи, що настрій у Василя «стабільно позитивний, бойовий».

Сорока розповів адвокату, що, на відміну від СІЗО «Матросская тишина», в «Лефортово» усі розмовляють ввічливо на Ви, годують добре.

«Не ресторан, але правда набагато краще, але ось душу на відміну від лікарні немає. [Є телевізор], але потрібна антена, з камери сусіда відселили, він і забрав свою антену, ну я зробив антену з кипʼятильника, але на довго не вистачить», — передає слова моряка адвокат.