У Росії політвʼязню Грибу викликали швидку в суд. Він скаржився на дуже сильний біль

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Росії політвʼязню Грибу викликали швидку в суд. Він скаржився на дуже сильний біль

Facebook / Евгения Закревская

Український політвʼязень Павло Гриб попросив відкласти засідання суду до наступного тижня через погане самопочуття, повідомив «Кавказский узел» з зали суду. Раніше батько хлопця заявив, що стан здоровʼя його сина сильно погіршується, і йому терміново потрібно зробити операцію.

«Мене на тижні вивозили в ОКДЦ [обласний клінічний діагностичний центр], де був рекомендований додатковий огляд фахівцями. Дуже сильно турбують біль у животі та головний біль, вони заважають брати участь у засіданні», — заявив Гриб на суді.

Зі свого боку суддя зачитав довідку з СІЗО, в якій написано, що стан здоровʼя Гриба задовільний і «підстав для надання невідкладної допомоги та звільнення з-під варти немає».

Адвокат Гриба Марина Дубровіна оголосила висновок лікаря — професора Василя Притули, який лікував Павла Гриба з дитинства.

У висновку, зробленому за результатами останніх аналізів, йдеться про різкий прогрес захворювання та необхідність операції в спеціалізованому хірургічному закладі Москви чи Берліна.

«У медичних документах жодна скарга не фіксується, хоча у Гриба вже зафіксовані серйозні зміни [стану]», — зазначила адвокат

Після цього суд прийняв рішення викликати швидку допомогу українцю.

  • 1 липня 2018 року Павлу Грибу виповнилося 20 років, у нього вроджена хвороба — портальна гіпертензія, що потребує щоденного прийому спеціальних ліків. Генконсульство України неодноразово направляло звернення до російської сторони про можливість обстеження юнака. Так і не отримавши відповіді, Україна сама відправила групу лікарів, яких до Гриба не пустили.