У Венесуелі суд заборонив лідеру опозиції Гуайдо залишати країну і заблокував його рахунки

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Венесуелі суд заборонив лідеру опозиції Гуайдо залишати країну і заблокував його рахунки

Rayner Pena / picture alliance via Getty Images

Верховний суд Венесуели заборонив залишати країну спікеру парламенту Хуану Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим президентом країни і якого вже визнали США, Канада та низка латиноамериканських країн. Про це пише Associated Press .

Також заморожено всі фінансові активи опозиційного політика.

Суд, підконтрольний режиму президента Ніколаса Мадуро, ухвалив це рішення через кілька годин після того, як генпрокурор Тарек Вільям Сааб заявив, що порушує кримінальне розслідування проти антиурядової діяльності Гуайдо і зажадав ввести обмеження на його пересування за кордон.

  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели на тлі масових мітингів громадян проти уряду Мадуро. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо президентом, також нового главу Венесуели визнала Канада та низка латиноамериканських країн, у тому числі Бразилія, Перу і Колумбія.
  • На засіданні Ради безпеки ООН щодо Венесуели думки стосовно політичної кризи в країні розділилися: США наполягали на відставці Мадуро, підтримуючи Гуайдо, Росія зайняла протилежну позицію, заявляючи про втручання США, а країни Євросоюзу зазначили необхідність нових виборів у країні.