Катастрофа Су-27 у Житомирській області. Держбюро розслідувань відпрацьовує пʼять версій, зокрема й теракт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Державне бюро розслідувань (ДБР) відпрацьовує пʼять версій авіакатастрофи винищувача Повітряних сил ЗСУ Су-27 у Житомирській області. Конкретні причини падіння літака будуть названі після завершення експертиз, але наразі серед версій є і терористичний акт.

Про це на брифінгу розповів директор ДБР Роман Труба, передає Інтерфакс-України.

За його словами, за час розслідування вже допитано понад 100 осіб, проведено близько 20 оглядів, документів, предметів та місця аварії.

«Перша [версія] — технічні несправності самого літака, друга — порушення правил організації та управління польотів, третя — складні погодні умови, четверта — порушення правил польотів, вчинене екіпажем, і пʼята — терористичний акт. Відпрацьовуються всі версії, і після проведення експертиз ми зможемо дати відповідь на основне питання — яка причина аварії», — сказав Труба.

  • Літак Су-27 розбився 15 грудня у Житомирській області після 30 хвилин польоту, під час заходу на посадку на аеродром «Озерне». Пілот — майор Фоменко Олександр Васильович — загинув.
  • У Повітряних силах ЗСУ заявили, що винищувач виконував навчальний політ у складних погодних умовах. Льотчик мав досвід і підготовку для подібної роботи. Су-27 з бортовим номером «55» був одним з нових літаків свого типу у складі ЗСУ (1987 року випуску), а також проходив у 2016 році середній ремонт і капітальний ремонт двигуна. Винищувач за час експлуатації провів у небі 479 годин і здійснив 824 посадки.
  • 17 грудня голландський журнал про авіацію Scramble Magazine опублікував фотографії Су-27, що впав.