У Парижі «червоні шарфи» вийшли на мітинг проти «жовтих жилетів»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
У Парижі «червоні шарфи» вийшли на мітинг проти «жовтих жилетів»

Sadak souici / Barcroft Media via Getty Images

27 січня у Парижі відбувся перший марш нового місцевого руху «червоних шарфів». Вони пройшли містом, щоб висловити протест проти політики «жовтих жилетів». У контрдемонстрації взяли участь близько 10 тисяч осіб. Про це пише NDTV.

Учасники були одягнені в червоні шарфи і скандували гасла «Зупинити насильство» та «Руки геть від моєї Республіки» під час мирної ходи в східній частині Парижа, яка закінчилася на площі Бастилії.

Учасники нового руху не підтримують політику президента Франції Емманюеля Макрона, але виступають проти насильства.

За словами міністра внутрішніх справ, в останній акції протесту «жовтих жилетів» взяли участь близько 69 тисяч осіб, у тому числі 4 тис. в Парижі.

  • Протести «жовтих жилетів» почалися у Франції в середині листопада через підвищення цін на паливо, проте пізніше коло вимог протестувальників розширилося. Зрештою Єлисейський палац вирішив скасувати заплановане підвищення податків, а президент Макрон оголосив у країні надзвичайний стан.
  • Кількість потерпілих з початку протестів «жовтих жилетів» становить понад 1, 8 тис. цивільних і 1 тис. працівників поліції, всього постраждали майже 3 тис. осіб. Більше 10 людей загинули.
  • У бельгійському місті Наамюр знімальна група RTL Info постраждала від нападу учасників протесту «жовтих жилетів». Маніфестанти накинулися на репортера і дівчину-оператора з криками «Забирайтеся геть!» та відштовхнули їх, внаслідок чого постраждала камера. Представники каналу RTL Info після цього інциденту подали скаргу.