Вночі: у Бельгії «жовті жилети» напали на журналістів, Трамп запропонував компроміс для зупинки «шатдауна», у Житомирській області три парафії перейшли до ПЦУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Бельгії учасники акцій протесту «жовтих жилетів» напали на журналістів

У бельгійському місті Наамюр на знімальну групу телеканалу RTL Info напали учасники акції «жовтих жилетів». Маніфестанти накинулися на репортера і дівчину-оператора з криками «Забирайтеся геть!» і відштовхнули їх, унаслідок чого постраждала камера. RTL Info після цього інциденту подав скаргу.

Три спільноти в Житомирській області перейшли у Православну церкву України

У Житомирській області на свято Хрещення одразу три парафії УПЦ МП вирішили перейти до Православної церкви України. Йдеться про громади селища Кишин Олевського району, селища Павлівка Пулинського району та міста Андрушівка.

На зборах громад у Кишині та Андрушівці перейти з УПЦ МП до новоствореної ПЦУ вирішили й місцеві священики.

Трамп запропонував Конгресу компроміс для зупинки «шатдауна»

Президент США Дональд Трамп запропонував Конгресу укласти угоду про мігрантів, яка розблокує роботу уряду. Американський лідер заявив, що готовий продовжити на 3 роки програму Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA), яка дозволяє дітям нелегальних мігрантів залишатися у США.

Також Трамп запропонував посилити захист нелегальних мігрантів, які перебувають у Штатах за програмою Temporary Protected Status (TPS). Ця програма дає змогу отримати довгостроковий дозвіл на проживання у США жителям низки країн, повернення в які становитиме для них небезпеку. Разом з тим, американський лідер не відмовився від вимог до Конгресу виділити понад $5 млрд на будівництво стіни з Мексикою.

У Чорне море йде американський есмінець

Посол України у США Валерій Чалий повідомив, що в Чорне море прямує американський есмінець Donald Cook. «Хороша новина: ракетний есмінець Атлантичного флоту США типу «Арлі Берк» Дональд Кук (USS Donald Cook (DDG-75) проходить Чорноморські протоки на шляху до Чорного моря. Не завадить!» — написав він на своїй сторінці в Facebook.

Тим часом, у Міноборони РФ заявили, що за американським судном стежить корабель російського флоту «Пытливый», бо есмінець ВМФ США «перебуває в зоні відповідальності» Чорноморського флоту Росії.