Рада Безпеки ООН прийняла порядок денний США щодо Венесуели. Росія звинувачує США у спробі перевороту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Нью-Йорку Рада Безпеки ООН проголосувала за винесення на обговорення питання про кризу у Венесуелі. Порядок денний запропонувала делегація США.

«За» прийняття проголосували девʼять країн. «Проти» проголосувало чотири країни, в тому числі Росія, і дві країни «утрималися».

Потому із зауваженнями виступив державний секретар США Майк Помпео.

Постійний представник Російської Федерації при ООН Василь Небезя заявив, що обговорення щодо Венесуели не має сенсу, оскільки країна не несе загрозу світу, передає ТАСС.

«США здійснює спробу державного перевороту у Венесуелі, на засіданні Радбезу має розглядатися питання про загрозу Каракасу», — сказав він.

Нагадаємо, 11 січня Ніколас Мадуро офіційно розпочав свій другий президентський термін після виборів, які багато країн, у тому числі США, назвали недемократичними. Мадуро, спираючись на підтримку вищих військових чинів у Венесуелі, призначив генералів на високі посади. В країні спалахнули криваві протести. 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо президентом. Нового главу Венесуели також визнали Бразилія, Перу, Колумбія та Канада. Режим Мадуро підтримали Росія, Туреччина і Куба.