Екс-радника Трампа Стоуна відпустили під заставу, але обмежили у пересуванні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишнього радника Дональда Трампа під час передвиборчої кампанії 2016 року Роджера Стоуна відпустили під заставу в $250 тис., повідомляє у Twitter телеканал CBS.

Суд також обмежив Стоуна в переміщеннях. Йому дозволено подорожувати лише в суди Флориди, Вашингтона чи Нью-Йорка.

Стоуна затримали 25 січня після предʼявлення звинувачень федеральним журі присяжних в окрузі Колумбія. Обвинувачення включає сім пунктів: один — перешкоджання правосуддю, пʼять — дача неправдивих свідчень, ще один — підробка свідчень свідків.

Американська прокуратура стверджує, що Стоун «відправив і отримав безліч електронних листів і текстових повідомлень» під час кампанії 2016 року, в яких він обговорював «Організацію 1», її керівника і володіння зламаними обліковими записами електронної пошти. У судових документах не зазначається назва організації, однак під опис підходить портал Wikileaks, який публікує таємну і секретну інформацію, надану анонімними джерелами.

  • Команда Мюллера з травня 2017 розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 і звʼязок між Кремлем і передвиборчим штабом Дональда Трампа.
  • У цій справі висунули звинувачення колишньому голові передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту. Його визнали винним за 8 з 18 пунктів звинувачення. Прокурори кажуть, що Манафорт порушив свою угоду про визнання вини, неодноразово даючи неправдиві свідчення після того, як почав співпрацювати з ними у вересні.