Екс-радника Трампа заарештували у справі про втручання Росії у вибори США

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Флориді 25 січня заарештували Роджера Стоуна — колишнього радника президента США Дональда Трампа під час передвиборчої кампанії 2016 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву офісу команди спецпрокурора Роберта Мюллера, яка займається розслідуванням втручання Росії у вибори США.

Його затримали після оголошення обвинувачень федеральним великим журі присяжних в окрузі Колумбія. Обвинувачення містить сім пунктів: один — перешкоджання правосуддю, пʼять — складання неправдивих свідчень і один — підробка свідчень.

Американська прокуратура в обвинувальному висновку стверджує, що Стоун «надіслав та отримав безліч електронних листів і текстових повідомлень під час кампанії 2016 року, в яких він обговорював «Організацію 1», її керівника і заволодіння зламаними електронними поштами».

Reuters зазначає, що в судових документах не вказано назву організації, проте опис підходить під портал Wikileaks, який публікує таємну і секретну інформацію, надану анонімними джерелами.

  • Команда Мюллера з травня 2017 року розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 року і звʼязки між Кремлем та передвиборчим штабом Дональда Трампа.
  • У цій справі висунули звинувачення колишньому голові передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту. Присяжні визнали його винним за 8 з 18 пунктів звинувачення. Прокурори кажуть, що Манафорт порушив свою угоду про визнання провини, неодноразово роблячи помилкові свідчення після того, як почав співпрацювати з ними у вересні.
  • У листопаді 2018 року адвокати президента США Дональда Трампа надали спецпрокурору Роберту Мюллеру письмові відповіді глави держави на питання про втручання Росії в американські вибори 2016 року.