«Без Стіни не буде національної безпеки». Трамп не відступає від ідеї відгородитися від Мексики за кошти з бюджету

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Президент США Дональд Трамп у своєму повідомленні в Twitter підкреслив, що, на його думку, без стіни на кордоні США та Мексики в країні не може йтися про підтримку національної безпеки.

Вимоги Трампа про виділення $5,7 млрд з бюджету на будівництво прикордонної стіни досі не знайшли підтримки в американських законодавців — представники Демократичної партії відмовляються голосувати за документи з такою ініціативою Білого дому. Трамп, у свою чергу, не йде на поступки в питанні обсягу фінансування цього проекту.

Президент США у своєму повідомленні також підкреслив, що спорудження прикордонної стіни істотно знизить рівень злочинності в усій країні.

«Демократи знають це, але хочуть грати в політичні ігри», — упевнений Трамп.

  • У США з 22 грудня 2018 року призупинилася робота федеральних установ через суперечку щодо бюджету між президентом США Дональдом Трампом і Конгресом. Білий дім зажадав, щоб Конгрес затвердив кошторис на $5 млрд на будівництво стіни вздовж кордону США з Мексикою, а демократи відхилили цю пропозицію, назвавши її марнотратною.
  • Через те, що не була проголосована низка бюджетних документів, припинилося фінансування федеральних установ. Так, правоохоронці працюють, не отримуючи зарплату, а багатьом чиновникам довелося піти в неоплачувану відпустку. Як зазначає The New York Times, шатдаун у США може незабаром паралізувати роботу федеральних судів.
  • Нинішня зупинка роботи уряду США стала рекордною в історії країни. За даними ЗМІ, економіка США зазнала збитків майже на $4 млрд. Перед цим найдовшим таким періодом був 21 день у 1995—1996 роках. Тоді президентом США був Білл Клінтон.