«Встановлено факт вживання опіатів». Нарколог розповіла, як оглядала Зайцеву після ДТП в Харкові

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
«Встановлено факт вживання опіатів». Нарколог розповіла, як оглядала Зайцеву після ДТП в Харкові

Марієнко Андрій / УНІАН

Поліції вдалося відшукати нарколога Олену Федірко, яка першою оглядала винуватицю кривавого ДТП в центрі Харкова Олену Зайцеву. Вона розповіла перед судовим засіданням, що медики не встановлювали факт наркотичного спʼяніння Зайцевої. Про це повідомляє UA: Харків.

«Наркотичного спʼяніння ніхто не ідентифікував. Там висновок — «встановлено факт вживання опіатів". Що це було — наркотичне спʼяніння, струс головного мозку, сказати неможливо», — зазначила Федірко.

Лікар також розповіла, що винуватиця ДТП поводилася досить відповідно ситуації, в яку вона потрапила.

«Настрій нестійкий, поведінка нестійка. Вона то плакала, то була загальмована. Тобто як людина, що потрапила в ситуацію, в якій вона була», — підкреслила вона.

  • Увечері 18 жовтня 2017 в центрі Харкова на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова зіткнулися два автомобілі. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де пішоходи чекали на зелене світло. В результаті ДТП загинули шість і постраждали пʼятеро людей.
  • Крім Зайцевої, суд заарештував другого учасника ДТП — Геннадія Дронова, який був за кермом Volkswagen. Його звинуватили в порушенні правил дорожнього руху, оскільки він почав рух на жовте світло.
  • Обвинувачена у скоєнні ДТП з 6 загиблими у Харкові Олена Зайцева рухалася зі швидкістю близько 106 км/год.