«Спасибі, ви — справжні патріоти». Трамп похвалив держслужбовців, які місяць працюють безкоштовно через «шатдаун»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
«Спасибі, ви — справжні патріоти». Трамп похвалив держслужбовців, які місяць працюють безкоштовно через «шатдаун»

NATO / Flickr

Президент США Дональд Трамп подякував державним службовцям, частина з яких змушена вже місяць працювати без зарплати через тимчасову зупинку роботи уряду. Про це він написав на своєму акаунті в Twitter.

«Усім прекрасним людям, які так старанно працюють для вашої країни і не отримують зарплату, я кажу: спасибі! Ви — справжні патріоти. Тепер ми повинні працювати разом, щоб після десятиліть проблем, нарешті, вирішити гуманітарну, кримінальну та наркотичну кризи на нашому кордоні. На нас чекає велика перемога!» — написав він.

  • В США з 22 грудня призупинилася робота федеральних установ через суперечку щодо бюджету між президентом США Дональдом Трампом і Конгресом. Білий дім зажадав, щоб Конгрес затвердив кошторис на $5 млрд на будівництво стіни вздовж кордону США з Мексикою, а демократи відхилили цю пропозицію, назвавши її марнотратною.
  • Нинішня зупинка роботи уряду США стала рекордною в історії країни. За даними ЗМІ, економіка США зазнала збитків майже на $4 млрд. Попереднім найдовшим таким періодом був 21 день у 1995—1996 роках. Тоді президентом США був Білл Клінтон.