Військові кораблі Росії стежать за двома есмінцями США в Балтійському морі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Військові кораблі Росії стежать за двома есмінцями США в Балтійському морі

Сайт Міністерства оборони Російської Федерації

У Балтійському морі російські військові кораблі взяли на супровід есмінці керованої ракетної зброї Військово-морських сил США «Грейвлі» та «Портер», що ввійшли в південну частину акваторії. Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони Російської Федерації .

«Спостереження за діями американських військових кораблів здійснюється корветами ВМФ Росії «Бойкий» та «Сообразительный», — повідомили в Національному центрі управління обороною РФ.

Раніше в Чорне море зайшов американський есмінець Атлантичного флоту США Donald Cook. У Міноборони РФ заявили, що за американським судном стежить корабель російського флоту «Пытливый», оскільки есмінець ВМФ США «перебуває в зоні відповідальності» Чорноморського флоту Росії.

  • 9 січня у Чорне море вперше після анексії Криму зайшов російський ракетний есмінець «Североморск», який входить до складу Північного флоту РФ. Екс-генконсул України у Стамбулі та голова правління організації «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко в коментарі theБабелю назвав такі дії Росії «грою мʼязами». За його словами, таким чином росіяни показують силу і свою готовність до атаки, як вони продемонстрували це у Керченській протоці в листопаді 2018 року.
  • Яременко тоді підкреслив, що есмінець є відповіддю НАТО на введення їхніх кораблів у Чорне море. При цьому він зазначив, що США та НАТО відправляли лише розвідувальні, експедиційні та десантні судна, але жодного разу бойові. Росія ж «показала» ударний корабель, щоб «відбити бажання в Альянсу надавати збройну допомогу Україні».