Під генконсульством Росії в Одесі відбулася сутичка активістів з поліцією. Ворота будівлі намагалися облити фарбою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Одесі під час акції на підтримку полонених українських моряків під будівлею генконсульства Російської Федерації сталася сутичка між активістами та правоохоронцями. Один з активістів намагався облити червоною фарбою ворота консульства, але поліція не дала цього зробити.

Як повідомляє видання Думська, один з мітингувальників кинув першу банку з фарбою в ворота консульства і заляпав бійців Нацгвардії. Коли він спробував перекинути через нацгвардійців другу банку, на активіста накинулися поліцейські та затримали його.

Думская

«Дійство планувалося суто мирним, фарба легко змивається. Який сенс було застосовувати силу, незрозуміло», — сказав один з організаторів акції, висловивши здивування у звʼязку з діями поліцейських.

В акції брали участь близько 30 активістів з різних патріотичних організацій. За порядком стежило близько десятка поліцейських.

Після того, як затриманого відвезли, активісти запалили фаєри. Також вони з собою принесли лотки з яйцями, але не застосовували їх.

Поліція області повідомила, що в результаті інциденту затримано двоє осіб. Їм інкримінують дрібне хуліганство і непокору вимогам поліції.

За версією правоохоронців, поліцейські попереджали активістів про протиправні дії, але ті не реагували. Коли вони почали затримувати активіста, який кидав банку, інший учасник акції почав відтягати поліцейських, внаслідок чого були залиті фарбою і вони.