У вʼязниці Невади повісився засуджений до страти злочинець. Він чекав на смертельну інʼєкцію 11 років

Дата:
У вʼязниці Невади повісився засуджений до страти злочинець. Він чекав на смертельну інʼєкцію 11 років

Vice News

У камері смертників у Неваді, США покінчив із собою засуджений до смертної кари торговець наркотиками Скотт Дозьєр. Він не дочекався виконання вироку, який винесли ще в 2006 році, і повісився на простирадлі, повідомляє CNN.

У заяві Державного Департаменту виправних установ США зазначається, що увʼязнений Дозьєр був знайдений мертвим 5 січня в своїй камері: він висів на простирадлі, привʼязаному до вентиляційного отвору.

Дозьєра мали стратити у липні 2018 року за допомогою смертельної інʼєкції з комбінацією медпрепаратів, яку ніколи раніше не використовували, але суд двічі відкладав виконання вироку. Річ у тім, що для страти в Неваді використовували комбінацію речовин мідазоламу, фентанілу та цисатракурію. Однак правозахисники заявили, що мідазолам не є знеболювальним препаратом і змусить засудженого відчувати нестерпний біль у ході виконання вироку.

Виробник мідазоламу звернувся до суду з проханням припинити використання препарату для страт. Окружний суддя виніс рішення і схвалив тимчасову заборону на використання речовини.

Ще один препарат зі смертельної комбінації — цисатракурій — також спричинив полеміку. Він є мʼязовим релаксантом, але суддя окружного суду постановив, що держава не може використовувати його, оскільки цисатракурій може приховати ознаки болю, який відчуває засуджений до страти.

Сам Дозьєр не подавав жодних апеляцій, щоб скасувати страту. «Життя у вʼязниці — це не життя», — заявив він в інтервʼю Тһе Las Vegas Review-Journal. — Це не життя, це просто виживання».

Що вчинив Дозьєр?

48-річний наркодилер Дозьєр був засуджений за вбивство Єремії Міллера, якого було застрелено і розчленовано у 2002 році. Торс жертви знайшли у валізі, викинутій у відро для сміття в Лас-Вегасі.

Крім того, Дозьєр був також засуджений за вбивство ще однієї людини — її знайшли похованою в пустелі Аризона. За сукупністю злочинів суд засудив чоловіка до смертної кари.