З Луганська на підконтрольні Україні території перемістили 42 увʼязнених. Вони хочуть відбувати свій срок в українських вʼязницях

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
З Луганська на підконтрольні Україні території перемістили 42 увʼязнених. Вони хочуть відбувати свій срок в українських вʼязницях

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

На підконтрольну українській владі територію було переміщено 42 людини з окупованого Луганську. Вони виявили бажання відбувати своє покарання на території України. Про це розповіла у Facebook віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Сьогодні, в рамках домовленостей, раніше досягнутих на гуманітарній підгрупі в Мінську, відбулося переміщення засуджених ще до початку війни 2014 року, не повʼязаних з конфліктом. На підконтрольну українській владі територію було переміщено 42 особи з окупованого Луганську. Вони хочуть і будуть відбувати свій термін покарання в українських тюрмах», — написала вона.

Вона додала, що це відбувалося за участю уповноваженого з прав людини Людмили Денисової, представників її офісу, пенітенціарної служби та представників СБУ, які працюють у гуманітарній групі в Мінську.

«Денисова і я, як представник України в гуманітарній підгрупі, отримуємо сотні листів від сімей засуджених ще українськими судами, які залишились у тюрмах на окупованих територіях, і просять їх переміщення. Так, ці люди порушили закон і засуджені українськими судами до покарання, але вони також українські громадяни, і ми, як правова держава, повинні дбати про дотримання їх прав», — додала Геращенко.