«Відступіться від спілкування з розкольниками». Глава РПЦ Кирило закликав патріарха Варфоломія не надавати автокефалію Україні

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Відступіться від спілкування з розкольниками». Глава РПЦ Кирило закликав патріарха Варфоломія не надавати автокефалію Україні

Пресс-служба Патриарха Московского и всея Руси

Вселенський патріарх Варфоломій написав листа главі російської православної церкви Кирилу і повідомив йому про свої недавні рішення щодо України — зокрема, про намір у найближчі дні надати статус автокефальної Православній церкві України. Про це йдеться на сайті РПЦ.

У Росії заявили, що з Кирило прочитав цей лист «з глибоким болем, подивом і обуренням» і опублікували послання глави РПЦ до патріарха Варфоломія.

У ньому Кирило закликав Константинопольського патріарха відмовитися від ідеї надання автокефалії Православній церкві України.

«Відступіться зараз від спілкування з розкольниками, відмовтеся від участі в політичній авантюрі їх легалізації. І тоді справжня Православна церква України на чолі з Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм благословить Вас, а історія збереже памʼять про Вас в числі тих святителів Константинопольського престолу, хто у важких політичних умовах зумів не втратити гідність Церкви та зберегти її єдність», — пише Кирило до Варфоломія.