Кілька країн НАТО внесли додаткові кошти у трастові фонди для України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кілька країн НАТО внесли додаткові кошти у трастові фонди для України і тим самим наповнили їх більш ніж на 100%.

Про це заявила віце-премʼєр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на засіданні комісії Україна-НАТО, де обговорювалися результати річної програми співпраці між альянсом і Києвом, передає Deutsche Welle.

За словами віце-премʼєра, Норвегія дасть на програму професійного розвитку для співробітників міністерства 140 тис. євро. Словаччина виділить кошти на програму з розмінуванню, що доведе наповнення фонду до 113%. Чехія надасть більше 200 тис. євро на логістику. Німеччина наповнить більш ніж на 100% фонд реабілітації військовослужбовців, який дозволяє лікувати українських солдатів у країнах-членах альянсу.

Додаткові внески у фонди України дозволять Києву після закінчення першої фази реформ перейти до наступних етапів і розвивати проекти.

У той же час, Климпуш-Цинцадзе заявила, що НАТО очікує від України насамперед створення антикорупційного суду. Вона додала, що до лютого 2019 року буде йти добір суддів, а навесні очікують запуск роботи суду.

«Антикорупційні заходи перебувають під прицільною увагою наших партнерів. Від України очікують, що, незважаючи на проведення виборів, процес реформ не буде відкладатися», — сказала віце-премʼєр.